Bersedia Untuk 2019 Dengan Peranti Masa Hadapan Dari Vivo!


Dengan azam untuk membuatkan hari-hari terakhir tahun 2018 korang jadi lebih bermakna, Vivo memperkenalkan peranti terkini Vivo V11 dan Vivo NEX dengan sistem imbasan cap jari terbina dalam skrin dan teknologi Kamera AI yang menjadi kegilaan ramai ketika ini.


Vivo V11 dilancarkan dengan menggunakan rekaan takuk yang kecil yang diberikan nama Halo Fullview Display. Ini meningkatkan peratusan permukaan skrin kepada permukaan hadapan ke 91.27%. Perkara ini sudah semestinya membuatkan pengalaman menonton video dan bermain games lebih menyeronokkan!

Dari segi spesifikasi pula Vivo V11 dilengkapi skrin 6.41? SAMOLED dengan resolusi FHD+. dijana pemproses berkuasa Snapdragon 660, memori sebesar 6GB RAM dan storan sebesar 128GB dengan sokongan kad mikroSD sehingga 256GB.


Kamera utama adalah gabungan sensor 12+5 Megapixel f/1.8 dan kamera swafotonya pula sebesar 25-Megapixel f/2.0. Apa yang lebih menarik ialah kamera Vivo V11 dilengkapi oleh teknologi AI yang mampu meningkatkan kualiti gambar dan video yang ditangkap lebih sempurna dan cantik. Bateri sebesar 3400 mAh membekalkan kuasa dan menyokong pengecasan pantas Dual Engine menggunakan port mikroUSB.

Masih terdapat sebuah bicu audio pada V11 bagi mereka yang masih belum bersedia menggunakan peralatan audio nirwayar. Tetapi aneh sekali NFC tidak pula disertakan. Sistem operasinya pula ialah Android 8.1 dengan pelancar Funtouch OS 4.5. Turut disertakan ialah sistem Funmoji yang bolehlah dikatakan adalah jawapan Vivo kepada Animoji.


Akhir sekali peranti turut boleh dinyahkunci menggunakan wajah. Vivo V11 ditawarkan dalam dua warna cerun iaitu Starry Night dan Nebula Vision dengan harga RM1,699 dan RM1,099 untuk Vivo V11i.Untuk Vivo NEX pula, Vivo tampil lebih berani dengan menawarkan anda sebuah peranti dengan skrin tidak berbingkai tanpa sebarang takuk. Ini menjadikan nisbah skrin ke badan menjadi lebih tinggi iaitu sekitar 91.42%. Jadi tidak keterlaluan untuk mengatakan Vivo NEX merupakan peranti flagship terkini mereka di Malaysia.


Untuk mencapai rekaan ini, Vivo memilih untuk menyembunyikan kamera hadapan melalui sebuah bahagian pop-up pada bahagian atas. Ini sekaligus membolehkan kamera dikeluarkan dan disembunyikan dengan mudah. Vivo menyatakan peranti ini direka dengan konsep teknologi masa hadapan khas buat para penyokong setia mereka.

Dari segi spesifikasi, Vivo Nex hadir dengan skrin 6.59-inci, dijana cip Snapdragon 845, memori 8GB RAM, storan 256GB, dan bateri 4000mAh. Ia turut hadir dengan variasi berharga sedikit rendah dengan penawaran Snapdragon 710, memori 6GB RAM, storan 128GB. NEX juga telah menggantikan speaker tradisional dengan teknologi 'Screen SoundCasting' yang mengeluarkan bunyi melalui skrin sahaja dengan peningkatan kualiti bunyi.


Untuk rakaman gambar, Vivo Nex hadir dengan kamera utama 12-megapixel dan 5-megapixel dibelakang, sementara kamera 8-megapixel yang boleh disembunyikan untuk rakaman swafoto. Keupayaan kamera pada Vivo NEX untuk mengambil gambar sepantas 1 saat sahaja memastikan swafoto yang diambil lebih sempurna. Dengan bantuan teknologi AI, gambar yang dirakam akan ditingkatkan kualitinya secara automatik.


Vivo turut menyertakan sokongan pengimbas cap jari pada skrin, selain bicu audio 3.5mm. GPU Adreno 630 menjanjikan lebih 30% kuasa dan penjimatan tenaga buat Vivo NEX.


Ketika pelancarannya, Vivo Nex merupakan peranti ternipis dan sangat berkuasa dengan teknologi paling terkini sesuai dengan sasaran mereka untuk menyajikan kehebatan teknologi masa hadapan dengan tanda harga sekitar RM2,799 sahaja.Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Vivo V11 & Vivo NEX, korang boleh layari laman web Vivo di www.vivo.com/my/

Scroll to top