Teknologi AI Fotografi Vivo V11

Landskap seni fotografi kini sudah banyak berubah dengan kemajuan teknologi kamera telefon pintar. Lebih menarik lagi sekarang teknologi ini semakin canggih dengan kehadiran telefon pintar AI (kecerdasan buatan). Kamera yang disokong AI menjanjikan kualiti gambar yang sebelum ini hanya boleh didapati setelah melalui proses yang panjang dan rumit.

Teknologi AI mampu mengenal pasti tetapan terbaik untuk foto anda dalam pelbagai situasi. Halakan saja kamera dan memori terindah anda akan terus dirakamkan dalam sekelip mata!


(Kredit foto kepada Victor Ng)

Perubahan dalam teknologi kamera kini tidak lagi memerlukan anda untuk menggunakan kamera profesional sekaligus membantu dalam merakam detik terindah dalam pelbagai cara serta tetapan berbeza.

Vivo menyedari permintaan terhadap teknologi kamera terkini dan melahirkan V11 baharu. Telefon pintar ini dilengkapi kamera AI yang berupaya menyelesaikan masalah fotografi yang anda sering hadapi sebelum ini. Contohnya seperti kurang pencahayaan dan masalah fokus juga diselesaikan hanya dengan satu klik sahaja.


Menetapkan pencahayaan kini semakin mudah

Gambar mod portrait amat memerlukan pencahayaan yang mencukupi atau ianya tidak mencapai standard yang dikehendaki. Bayangkan anda sedang berkelah bersama keluarga pada waktu petang dan ingin mengambil gambar ahli keluarga berlatar belakang matahari yang sedang terbenam. Malangnya muka mereka ditutupi bayang-bayang sendiri kerana pancaran cahaya dari belakang. Percaya atau tidak, situasi ini juga menjadi igauan setiap jurufoto profesional tetapi ianya mudah diatasi dengan kamera berteknologi AI pada Vivo V11.

Tidak perlu lagi mendalami ilmu fotografi yang memeningkan

Bagi mereka yang baru bermula dalam bidang fotografi, mempelajari setiap teknik dan fungsi pada kamera anda adalah satu proses yang memenatkan. Semua ini tidak lagi diperlukan jika anda menggunakan sebuah kamera AI.

Pengecaman Situasi AI adalah satu fungsi paling membanggakan pada V11. Ia mampu mengecam dan menetapkan hasil terbaik untuk setiap gambar anda dalam situasi berbeza seperti ‘waktu malam’, ‘makanan’, dan ‘potrait’ sekaligus menyempurnakannya. 


Untuk membezakan setiap situasi bagi gambar yang diambil, Vivo V11 juga dilengkapi ‘AI Potrait Framing’ yang memberikan kombinasi terbaik untuk gambar anda secara automatik dan menunjukkan sudut terbaik untuk menangkap gambar tersebut. (Kredit foto kepada Victor Ng)


(Kredit foto kepada Victor Ng)

Dengan bantuan fungsi-fungsi kamera AI Vivo V11, mengambil gambar profesional kini semakin mudah. Ciri-ciri mengagumkan yang ada pada sebuah kamera profesional kini sudah hadir dalam sebuah peranti pintar dengan saiz sebesar tapak tangan anda sahaja.

Kamera utama 12 megapixels berserta kamera hadapan 5 megapixels menjamin kualiti tinggi dalam setiap hasil fotografi anda. Tidak lupa juga, kamera hadapan beresolusi tinggi 25 megapixels memastikan swafoto anda lebih jelas dan cantik berbanding rakan-rakan anda yang lain.

Apa yang anda perlukan pada hari ini, adalah sebulah telefon pintar berteknologi kamera AI untuk menjadikan anda setanding jurufoto profesional terkemuka.

Penghargaan foto ditujukan kepada: Victor Ng


Scroll to top