Lelaki Ini Dedah Kenapa Penampar Mat Over Sebenarnya Cuma Gimik Sahaja!


Sesi TN50 antara penggiat seni dengan perdana menteri, Dato Seri Najib Razak bertukar menjadi kecoh apabila David Teo menerima sedas penampar daripada pelawak veteran, Mat Over ataupun nama sebenarnya Sulaiman Yassin.

Terdapat pelbagai reaksi dan pendapat yang dikeluarkan sejurus kejadian itu. Saudara Aiman Danial di facebook menyatakan bahawa kejadian penampar jepun Mat Over itu adalah satu lakonan sahaja, kerana agak tidak logik apabila pengawal peribadi Najib serta pihak berkuasa tidak dapat menjangkakan situasi buruk seperti itu akan berlaku.


Betul ke? Jom kita ulang semula video kejadian tersebut.Tapi tak kisah lah lakonan ataupun tidak, yang penting untuk kita sebagai sesama manusia perlu lah saling hormat-menghormati antara satu sama lain. Kalau bercakap seeloknya menggunakan bahasa yang baik berserta nada yang bersesuaian. Siapa tak panas kan kalau kita bersikap keterlaluan?

Untuk yang mahu menegur pun, ada adab yang perlu kita ikut supaya tidak menimbulkan perasaan tidak puas hati. Ayuh jadikan isu ini sebagai satu pengajaran buat kita semua.


BACA JUGA: Mat Over Tidak Menyesal Tampar David Teo Depan Najib

Jangan lupa untuk LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top