Islam Benar Amalan Seks Sejenis: Zuriani Khalid


Putrajaya: Dalil-dalil dan tradisi agama Islam itu sendiri cukup mesra dengan perbuatan seks sumbang sejenis (homoseksual) dan ini telah pun diperakui oleh para alim ulama, dakwa Zuriani binti Tan Sri Abdul Khalid Awang Osman.

Beliau yang lebih dikenali sebagai Ani Zonneveld turut mendakwa bahawa negara-negara Islam pada zaman dahulu amat bertoleransi dengan amalan perbuatan seks sejenis sehingga memaksa negara-negara Eropah untuk datang menakluki negara-negara tersebut bagi ‘menyelamatkan’ kita daripada amalan tersebut.

Penulis lagu bagi Siti Nurhaliza, Ella, Fauziah Latiff, Ziana Zain, Farah dan Liza Hanim itu kini lantang memperjuangkan hak supaya amalan golongan LGBT diterima oleh umat Islam, dan beliau juga sedang aktif menikahkan pasangan-pasangan homoseksual yang beragama Islam.

Perjuangan beliau ke arah Islam yang mesra dengan amalan seks homoseksual ini adalah sebagai salah satu penyebab kepada penubuhan gerakan pertubuhan Muslims For Progressive Values (MPV) yang turut mendapat sokongan daripada salah seorang pengasas Sisters in Islam (SIS), Zainah Anwar yang juga bertanggungjawab sebagai Penasihat kepada MPV.

Ani Zonneveld berkata, “Salah satu daripada sepuluh prinsip kami adalah untuk memperjuangkan hak-hak LGBT dan kaedah kami melakukannya ialah melalui program ‘LGBT Outreach’ yang diketuai oleh seorang imam beragama Islam yang juga seorang gay.”


“MPV memilih posisi ini berdasarkan kepada teks-teks suci dan tradisi-tradisi. Para alim ulama tidak pun menyerang kami. Hanya budak-budak mentah yang tidak kenal akan Islam sahaja yang melakukannya,” dakwanya.

“Apabila orang mendakwa perundangan Syariah mengatakan bahawa kita harus menghukum orang disebabkan homoseksualiti, kita desak balik dengan pertanyaan, “Di mana dalam Quran yang menyatakan sedemikian? Dari mana datangnya perundangan Syariah? Ia hanyalah ciptaan manusia,” sambung beliau lagi.

Menurutnya, negara-negara Islam pada masa dahulu secara lumrahnya adalah sungguh mesra dengan amalan seks sumbang sejenis, tidak sebagaimana umat Islam pada masa ini.

Dakwa Ani Zonneveld, “Komuniti Muslim sekarang sungguh-sungguh tidak bertoleransi terhadap amalan seks sejenis dan itu adalah sesuatu yang malang. Mengikut sejarah, negara-negara Muslim adalah lebih bertoleransi dan sangat menerima golongan gay dan mak nyah sehinggakan negara Eropah yang menakluki wilayah-wilayah Arab atau wilayah-wilayah Muslim telah menuduh kita sebagai ‘homo-tolerant’ dan oleh itu mereka terpaksa datang untuk menyelamatkan kita, bagi memberi kesedaran kepada kita. Itu telah menjadi tradisi Islam. Sungguh menerima.”


Beliau menuduh mereka yang mahu menghukum golongan yang mengamalkan seks sumbang sejenis adalah pelampau dalam agama persis dengan pengganas ISIS.

Beliau berkata, “Secara radikalnya ia balik kepada tradisi. Kerana Nabi Muhammad tidak menghukum sesiapa kerana menjadi homoseksual, tidak ada hukuman dalam Quran kerana menjadi homoseksual. Noktah.”

“Apa bezanya di antara ISIS dan ramai imam di dunia ini? Saya lebih gemar memanggil mereka sebagai Daesh. Kerana Daesh menolak golongan LGBT dari bangunan-bangunan tinggi dan sekiranya mereka tidak mati, mereka akan direjam. Dan imam memulaukan mereka, menggambarkan mereka sebagai jahat dan menggelarkan mereka dengan pelbagai nama. Jadi apa perbezaannya? Cuma dalam hukuman,” katanya lagi.


ADMIN: Agaknya berapa banyak ketum dah akak ni minum? Merapu-rapu perginya.. Semoga Allah beri hidayah dan kefahaman kepada Saudari Ani Zonneveld, dan menjauhkan kita daripada kesesatan nyata seperti ini. AMIN

BACA JUGA: Inilah Akibat Jika Bermain Telefon Semasa Sedang Hujan

Jangan lupa untuk LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top