Cara-Cara Gunakan Suara Sendiri Untuk Waze. Jom Cuba!


Aplikasi Waze menjadi rujukan utama buat pengguna tempatan mengetahui arah perjalanan menuju ke destinasi pilihan, selain mengetahui manakah jalan paling pantas atau paling menjimatkan untuk dilalui.

Waze sebelum ini menawarkan pilihan suara selebriti popular buat pengguna menggunakan peta mereka, dan kini mereka melangkah setapak lagi dengan menawarkan pengguna merekod suara mereka sendiri sebagai navigasi semasa memandu.

Buat masa ini ianya hanya ditawarkan buat pengguna peranti Android sahaja, dan kami yakin tidak lama lagi pengguna iphone juga akan menerima kemaskini terbaru ini.


Proses untuknya adalah sangat mudah. Pengguna dipaparkan dengan 39 frasa berbeza dengan had masa untuk setiap satunya – dan anda boleh memilih serta merakamkan suara anda untuk setiap arahan berkenaan.

Walaubagaimanapun, salah satu kekurangan daripada penggunaan suara sendiri ini adalah ia tidak membacakan kepada anda nama jalan yang spesifik.


Bagi anda yang berminat, anda boleh mengemaskini aplikasi Waze untuk Android anda hari ini. Seterusnya ke halaman tetapan, dan memilih “Sound & Voice”, seterusnya “Voice Recorder”.Kredit: Portal Amanz

BACA JUGA: Manager DRB Hicom Kongsi Tips Peroleh RM10 Ribu Pandu UBER

Jangan lupa untuk LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top