Trump, Obama dan Jong-Un 'Berdamai' di Hong Kong

TIGA lelaki yang mengajuk sebagai Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump; bekas Presiden Barack Obama dan pemimpin Korea Utara, Kim Jong-un mencetus suasana lucu dan huru-hara di tengah kota Hong Kong, semalam. - Foto Reuters

HONG KONG: Tiga lelaki yang mengajuk sebagai Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump; bekas Presiden Barack Obama dan pemimpin Korea Utara, Kim Jong-un mencetus suasana lucu dan huru-hara di tengah kota Hong Kong, semalam.

Lalu lintas terhenti apabila orang ramai mula mengerumuni tiga individu itu untuk mengambil gambar.

Reggie Brown, yang mengajuk sebagai Barack Obama dengan mengenakan telinga palsu yang ditempah khas, berkata beliau cukup gembira dengan perhatian yang diberikan itu.

"Saya rasa dunia merasa kehilangan Obama kerana presiden baru yang kini memimpin Amerika Syarikat," kata Brown yang berasal dari Chicago.

Sementara itu Howard X, warga Australia yang mengajuk sebagai Jong-un berkata menjadi satu penghormatan yang amat besar dapat duduk bersama Obama dan Donald Trump. "Donald Trump memang amat mengagumkan," katanya.

Ahli muzik dan pelakon yang menyerupai Trump, Dennis Allen, 66 berkata beliau sekadar mahu membuat orang ketawa.

"Saya tidak menafikan. Saya bukan Donald Trump, tapi sejak sekian lama orang sering mengatakan yang saya menyerupai Donald Trump. Jadi mengapa tidak saya menggunakan kelebihan itu untuk menghiburkan dan membuat orang ketawa," kata Allen. - Reuters

Jangan lupa untuk LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top