Shah Rukh Khan Dicalon Lakon Watak Batman


Syarikat yang bertanggungjawab untuk menerbitkan filem terbaru Batman yang akan datang dilaporkan akan menggantikan watak utama filem tersebut yang dipegang oleh Ben Affleck dengan hero hindustan, Shah Rukh Khan.

Keputusan itu hadir selepas beberapa minggu Ben Affleck mengumumkan menarik diri daripada mengarahkan filem adiwira nombor satu DC itu. Laporan juga menyebut SRK sudah menandatangani perjanjian tiga tahun bagi projek mega ini.

Ini bukanlah kali pertama Shah Rukh Khan menarik perhatian syarikat penerbitan Hollywood untuk watak filem adiwira. Sebelum ini nama beliau turut dikaitkan sebagai pengganti paling sesuai untuk melakonkan watak Logan sebagai Wolverine selepas Hugh Jackman.

Rujuk: Shah Rukh Khan Dipilih Ganti Hugh Jackman Sebagai Logan Selepas Ini

"Khan akan menggantikan Ben sebagai Batman. Walaupun perkara tersebut memakan masa yang agak lama, tetapi akhirnya kami berjaya mendapatkan tandatangan beliau untuk 3 buah filem Batman yang akan datang. Ianya pasti sesuatu yang menarik buat seluruh peminat Batman apabila mendapat tahu mengenainya, terutamanya peminat di India" lapor sebuah laman hiburan di Los Angeles.

Ben Affleck melepaskan tanggungjawab sebagai pengarah filem Batman, dan dipercayai tidak mahu meneruskan lakonan sebagai Bruce Wayne sehingga menyebabkan syarikat yang bertanggungjawab disebalik pembikinan filem Batman mencari pengganti paling sesuai secepat mungkin. Mujur nama Shah Rukh Khan disebut oleh salah seorang krew yang terlibat.

"Tindakan drastik Ben Affleck menarik diri daripada francais filem sebesar ini sudah lama diramal, lebih-lebih lagi selepas melihat sendiri bagaimana reaksi peminat komik Batman yang tidak henti-henti memberikan kritikan pedas kepada aktor yang pernah merangkul anugerah Oscar tersebut"

"Ben percaya Batman bukanlah satu projek terbaik baginya, dan rela menerima tawaran-tawaran lain yang dirasakan lebih sepadan dengan gaya dan mutu lakonan beliau selama ini" kata pengarah, James Cameroon.

Rupanya ini semuanya adalah helah April Fool yang direka oleh laman web Hindustan Times. Nampaknya kempunan lah peminat King Khan untuk melihat hero mereka menjadi superhero.

Jangan lupa untuk LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top