Restoran Hooters Pertama di Jakarta Terima Sambutan Luar Biasa! Penuh Setiap Hujung Minggu


Rangkaian restoran dan bar yang terkenal di Atlanta, Amerika Syarikat, Hooters kini melebarkan sayapnya ke Indonesia.

Selepas di Thailand, Singapura dan perancangannya di Filipina, ia dibuka di Kemang, selatan Jakarta pada 24 Mac lalu.

Apa yang hebat sangat mengenai Hooters?

Bagi yang masih tidak tahu mengenainya, ia adalah restoran bar yang popular kerana menggaji pelayan wanita berpakaian seksi mendedahkan ‘aset’ mereka.


Pengurusnya, Sherry Suradji dalam satu temuramah bersama The Jakarta Post memberitahu, versi Hooters Jakarta adalah sama seperti di AS, berkonsep bar sukan dan memainkan secara langsung acara sukan di skrin besar dengan makanan barat tetapi cita rasa tempatan seperti burger dengan sos rendang ayam.

Bagaimanapun, Hooters di Jakarta tampil lebih mesra pengunjung apabila menjadikan restoran tersebut kawasan bebas rokok dan terbuka untuk semua peringkat umur.

“Bagi minuman beralkohol, ia hanya dijual pada pelanggan yang cukup umur,” kata Sherry.


Dari segi pakaian pelayan pula, Sherry akui ia diberi perhatian yang lebih supaya tidak terlalu menonjol dan seksi memandangkan ia menggunakan pendekatan restoran bar mesra keluarga.

“Pakaian seragam di Hooters Jakarta diubahsuai dengan potongan di leher yang menutup lurah dada.

“Pelayan wanita Hooters juga tidak dibenarkan mengadakan hubungan bukan kerja dengan pelanggan atau kakitangan,” petik laporan itu.

Jika mereka mereka (pelayan wanita) dilihat menukar nombor telefon, pihak pengurusan Hooters Jakarta tidak akan teragak-agak memberhentikan mereka.

Dari segi operasi niaga, Hooters Jakarta juga memerlukan pelayannya menari setiap 45 minit di hadapan pelanggan.

“Sejak dibuka, restoran bar ini menerima sambutan yang memberangsangkan. Orang ramai teruja dengan pembukaan Hooters dan operasi kami di sini.

“Tetapi bila mereka melawat sendiri, mereka akan tahu perbezaannya,” tambah Sherry.Restoran itu boleh memuatkan 104 orang pelanggan dalam satu-satu masa dan dilapor penuh pada hujung minggu.

BACA JUGA: Bapa Angkat Ugut Sebar Gambar Bogel di Internet

Jangan lupa untuk LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top