'Sepakan Percuma Baddrol Sangat Luar Biasa' - Durakovic


IPOH: Jurulatih Perak, Mehmet Durakovic menyifatkan gol penyamaan daripada sepakan percuma pemain tengah Kedah, Baddrol Bahtiar pada minit ke-70 sebagai menakjubkan.

"Jaringan sepakan percuma dari jarak 30 hingga 35 meter itu ketika aksi Liga Super antara Perak dan Kedah itu bagi saya jaringan bertaraf dunia.

"Secara jujur, gol jaringan Baddrol hasil sepakan percuma itu luar biasa dan tiada apa yang mampu pemain saya lakukan," katanya selepas perlawanan malam tadi.Pada perlawanan itu Perak mendahului melalui jaringan Mohd Hafiz Kamal pada minit ke-60. Kedudukan itu hanya bertahan 10 minit apabila sepakan Baddrol melencong menerjah penjuru gawang Kedah untuk mengikat kedudukan 1-1 hingga tamat perlawanan di Stadium Perak, di sini.

Durakovic berkata, ia adalah perlawanan yang menarik bagi kedua-dua pasukan terutama dalam keadaan padang yang agak teruk susulan hujan lebat sebelum perlawanan bermula.

Jurulatih itu berbangga dengan semua anak buahnya yang bermain bersungguh-sungguh hingga tamat perlawanan.

"Saya puas hati dengan permainan ditunjukkan pemain saya kerana mencipta banyak peluang berbahaya hingga berhasil menjaringkan satu gol dan saya berpendapat Perak berada di landasan yang betul," katanya.

BACA JUGA: Stadium Darul Aman Mungkin Diroboh Untuk Pembangunan

Jangan lupa untuk LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top