Maybank Beri Pinjaman Perumahan RM100,000 Tanpa Faedah


KUALA LUMPUR: Maybank menawarkan kadar tanpa faedah ke atas RM100,000 pertama pinjaman perumahan kakitangan untuk kategori terpilih, dalam usaha meningkatkan manfaat kakitangan dan membantu pekerja yang memerlukan sokongan dalam memenuhi keperluan kewangan mereka.

Kadar istimewa untuk pinjaman perumahan yang berkuat kuasa 1 Julai 2017, merangkumi pinjaman baharu dan sedia ada kakitangan Kumpulan Maybank di Malaysia dengan gaji pokok sehingga RM3,000 sebulan.

Ketua Pegawai Modal Insan Kumpulan, Nora Abd Manaf, berkata skim baharu itu adalah sebahagian daripada kajian yang dijalankan syarikat mengenai manfaat pekerja bagi memastikan ia selaras dengan keperluan pekerja serta seiring dengan corak pasaran dan industri.

Katanya, kakitangan akan terus menikmati kadar faedah bersubsidi bagi pembiayaan rumah untuk jumlah lebih RM100,000 yang kini berada pada tiga peratus untuk bukan perkeranian serta 3.5 peratus bagi gred lain.

"Sebagai komitmen organisasi, misi kami adalah untuk menyediakan perkhidmatan kewangan mesra pengguna maka kami terus-terusan mencari cara menghargai pekerja kami terutamanya bagi mereka yang tertekan dengan kos sara hidup.

"Kami percaya dengan kadar pinjaman kediaman baharu ini akan memberikan kelegaan lebih besar kepada pekerja dan menghilangkan kebimbangan mereka kepada keupayaan memiliki rumah mampu milik di kawasan bandar," katanya.

BACA JUGA: CIMB Sedia RM1 Bilion Buat Pinjaman Perumahan Kakitangan

Jangan lupa untuk LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top