JDT Belasah MU Sampai Lumat


JOHOR Darul Ta'zim (JDT) membelasah Melaka United 7-0 dalam aksi Liga Super 2017 di Stadium Tan Sri Dato' Haji Hassan Yunos, Larkin di sini malam ini.

Pasukan tuan rumah tidak menunggu lama apabila Gabriel Guerra menjaringkan gol pertama selepas menerima hantaran lintang Azrif Nashrulhaq pada minit ke-6.

Gol kedua Harimau Selatan hadir menerusi jaringan Safiq Rahim pada minit ke-17, setelah menerima bola hantaran Guerra.

Penyandang juara Liga Super terus menambah jaringan menerusi Amirulhadi Zainal yang mudah menewaskan penjaga gol Melaka United pada minit ke-22

Beraksi di hadapan ribuan penyokong sendiri, Gonzalo Gabriel Cabrera mempamerkan skill peribadi untuk menjaringkan gol keempat JDT pada minit ke-33.

Azamuddin Akil yang masuk selalu pemain gantian, mencetak nama selaku penjaring untuk gol kelima JDT pada minit ke-46, selepas menerima hantaran lambung Guerra.

Harimau Selatan meraih gol keenam dalam perlawanan tersebut menerusi jaringan Safiq yang menerima hantaran Cabrera pada minit ke-58.

Pasukan tuan rumah dihadiahkan sepakan penalti oleh pengadil apabila pemain Melaka United, Godwin Antwi Birago mengasari Azrif di dalam kotak penalti pada minit ke-86.

Safiq kemudiannya mudah menjaringkan gol ketujuh JDT, sekali gus melengkapkan hatrik buat dirinya dalam perlawanan berkenaan pada minit ke-87.

Turut menyaksikan perlawanan tersebut adalah Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang juga Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM).

Video Jaringan JDT (7) - (0) Melaka UnitedJangan lupa untuk LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top