Isu Gambar Intim, DAP Minta Zairil Beri Penjelasan


GEORGETOWN - DAP Pulau Pinang mahu Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari beri penjelasan berhubung dakwaan gambar miripnya bersama seorang wanita dalam keadaan intim di sebuah restoran yang tular di media sosial sejak kelmarin.

Pengerusi DAP Pulau Pinang, Chow Kon Yeow berkata, beliau akan mengarahkan Zairil beri penjelasan berhubung isu itu.

"Saya menasihati dia supaya beri penjelasan dan menasihatkannya supaya berdepan dengan media.

"Mengenai sama ada pemimpin DAP Pulau Pinang akan membincangkan sekiranya gambar-gambar berkenaan akan menjejaskan pencalonan semula Zairil sebagai seorang wakil rakyat, perbincangan akan didakan jika perlu," katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Katanya, DAP Pulau Pinang akan mengeluarkan kenyataan rasmi hari ini berkaitan isu berkenaan, yang heboh diperkatakan di media sosial.

Dalam perkembangan sama, Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming ketika mengulas berhubung pencalonan Dyana Sofya yang dikatakan mirip gambar wanita itu, beliau berkata, sama ada Dyana Sofya bertanding di kerusi Parlimen Teluk Intan pada PRU14, akan ditentukan oleh pucuk pimpinan DAP Pusat.

Beliau juga serahkan kepada pucuk pimpinan parti untuk buat keputusan kedudukan Zairil.

"Zairil juga berulang kali menafikan (gambar-gambar sebelum ini), tetapi foto keluar berterusan, jadi adalah lebih baik media mendapat jawapan daripada mulut mereka sendiri,” katanya dipetik daripada Malaysiakini.


Dyana Sofya kini aktif di Teluk Intan dan setiap minggu terlibat dalam program rakyat bersama Adun Pasir Bedamar, Terence Naidu yang juga pembantu Lim Kit Siang, tewas kepada Presiden Gerakan, Datuk Mah Siew Keong dalam pilihan raya kecil Teluk Intan pada 2014.

Jangan lupa untuk LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top