Gol Ke-100 UCL Ronaldo Bantu Real Madrid Tundukkan Bayern


Penyerang terbaik dunia, Cristiano Ronaldo menamatkan kemarau 659 minit tanpa jaringan dalam kejohanan Champions League dengan meyumbat masuk dua gol penting yang membantu pasukan Real Madrid menang ke atas Bayern Munich 2-1 awal pagi tadi.

Ronaldo juga memecahkan satu lagi rekod peribadi selaku pemain pertama yang menjaringkan 100 gol dalam kejohanan paling berprestij di Eropah tersebut. Ianya menamatkan persoalan siapakah penyerang paling berbiasa sepanjang zaman antara Lionel Messi dan Cristiano Ronaldo.


Ketika Messi tidak mampu membawa Barcelona mencipta sebarang gol buat Barcelona ketika bertemu Juventus semalam, Cristiano Ronaldo secara bersahaja menafikan jaringan awal Arturo Vidal dan tidak lama kemudian menjaringkan satu lagi gol untuk memastikan kelebihan jaringan tempat lawan dibawa pulang oleh Madrid untuk perlawanan timbal balik nanti.

Dalam perkembangan lain, Leicester City tewas 1-0 ke atas Atletico Madrid hasil jaringan penalti yang disempurnakan oleh Antoine Griezmann manakala AS Monaco berjaya menundukkan Borussia Dortmund dalam perlawanan yang cukup menghiburkan dengan skor akhir memihak kepada Monaco 3-2.Jangan lupa untuk LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top