Dituduh Ejen Dajal, Malique Tampil Bela Diri


KUALA LUMPUR: Penyanyi rap dan komposer, Malique, 39, menafikan dakwaan netizen yang menterjemahkan gambar mata ketiga tertera pada kulit album kompilasi berjudul TKO: Pejamkan Mata sebagai gambaran Dajjal.

Menjawab tuduhan yang dikatakan tidak berasas itu, Malique menjelaskan, visual tiga mata berkenaan sebenarnya membawa maksud mata hati, iaitu simbolik kepada mesej usah mudah menghukum sesuatu yang dilihat dari segi luaran semata-mata.

"Kulit album yang mempunyai mata tiga ini mempunyai pelbagai tafsiran berbeza. Maksud sebenarnya ialah mata hati.

"Mesej yang ingin saya sampaikan adalah jangan kita menghukum sesuatu hanya pada luaran dan permukaan, pandanglah dengan mata ketiga iaitu mata hati untuk menyelami dasarnya serta memahami isinya," katanya dalam kenyataan yang dikirimkan kepada BH Online, hari ini.

Album yang dipasarkan secara dalam talian sejak lima bulan lalu itu mencetuskan kontroversi apabila netizen menyifatkan visual mata ketiga pada sampulnya sebagai gambaran Dajjal.

Lagu Pejamkan Matamu yang turut dimuatkan dalam album terbabit ialah gandingan sulung Malique dengan penyanyi bervokal mantap, Dayang Nurfaizah.Ketika ini, lagu berkenaan kerap diputarkan di corong radio negara ini. Dalam kenyataan media yang sama, Malique turut memberitahu, beliau akan muncul dengan album berbahasa Inggeris pula selepas ini.

"TKO: Pejamkan Mata ialah album bahasa Melayu yang terakhir daripada saya. Selepas ini, saya akan muncul dengan album Inggeris yang akan dilancarkan pada tahun ini juga," katanya.

Jangan lupa untuk LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top