Bella Tidak Kisah Dikecam


ALOR SETAR: Nur Nabila Zulyadaini, 25, atau Bella yang viral di Facebook berikutan kepetahannya berinteraksi dalam sesi tutorial solekan menerusi laman sosial itu, sebenarnya pernah menitiskan air mata kerana kecaman netizen.

Bella, anak jati Tanjung Dawai, dekat sini, mengakui fitnah dilemparkan memang menjejaskannya pada peringkat permulaan, namun beliau enggan terus melayan perasaan itu.

Wanita kacukan Turki-Melayu ini yang juga pemilik laman 'Makeup By Bellaz', berkata suaminya, Anuar Ahmad, 28, tidak putus-putus memberi semangat untuknya meneruskan minat dalam bidang itu yang dipupuk sejak tiga tahun lalu.

"Memanglah sedih sampai menangis dan tak berselera makan apabila orang fitnah kata saya solek tak cantik macam najis dan kutuk keadaan fizikal. Selepas disiasat, ia rupanya fitnah oleh individu dalam bidang sama.

"Individu itu berasa terancam dengan kehadiran saya dalam bidang solekan," katanya ketika ditemui BH di rumahnya di Kampung Sungai Baru Gunung, di sini, hari ini.

Mengakui minat terhadap bidang solekan muncul sejak mengandung anak pertama, Iris Alisya, 4, Bella yang merancang mengeluarkan produk kecantikan sendiri 10 tahun lagi, tidak menyangka ia kekal, malah menjana pendapatan lumayan.


Menariknya, Iris Alisya juga mempunyai minat yang sama meskipun hanya berusia empat tahun dan diletakkan harapan menyambung perniagaan Bella yang turut mendidik anak sulungnya itu dalam bidang berkenaan.

"Jangan terkejut Iris juga membuat tutorial solekan sendiri di Facebook saya sehingga pernah mencecah 8,000 jumlah tontonan walaupun ia disiarkan awal pagi," katanya yang kini mempunyai lebih 700,000 pengikut di Facebook.

Kerap membuat tutorial sekurang-kurangnya empat kali seminggu, Bella berkata, beliau mencapai kepuasan peribadi apabila ada pengikutnya berjaya memperoleh pendapatan sendiri dengan belajar teknik solekan melalui sesi itu.

"Ada yang menghubungi saya, ucapkan terima kasih kerana membantu mereka mencapai cita-cita," katanya yang bakal menyambut kelahiran anak kedua dan menganggap apa dilakukannya adalah kerja kebajikan untuk masyarakat.

Scroll to top