Annuar Musa Dipanggil Beri Penjelasan Isu Salah Guna Kuasa MARA


KUANTAN: Jawatankuasa Audit Dalaman Majlis Amanah Rakyat (Mara) akan memanggil Tan Sri Annuar Musa dalam tempoh terdekat bagi melengkapkan siasatan berhubung beberapa isu agensi itu termasuk penajaan pasukan bola sepak Kelantan.

Memetik sumber Utusan Online, Pengerusi sementara Mara, Datuk Dr. Yusof Yacob berkata, langkah itu juga bagi memberi peluang kepada beliau yang masih bercuti daripada menjalankan tugas sebagai Pengerusi Mara memberi penjelasan kepada jawatankuasa tersebut.

“Siasatan mengambil masa sedikit kerana kita membuat analisis.

“Terpulang kepada Jawatankuasa Audit Dalaman Mara (bila untuk memanggil Annuar) tetapi dalam masa terdekat,” katanya ketika ditemui pemberita selepas merasmikan Majlis Apresiasi Usahawan Mara negeri di sini malam tadi.

Hujung Januari lalu, Annuar dinasihatkan bercuti sebagai Pengerusi Mara dan Pengerusi Pelaburan Mara Bhd. (PMB) bagi memberi laluan kepada proses siasatan termasuk dalam isu penajaan PMB serta Universiti Kuala Lumpur (UniKL) untuk pasukan bola sepak Kelantan, The Red Warriors (TRW).

Keputusan sebulat suara itu dicapai dalam mesyuarat khas Mara yang diadakan susulan isu berkenaan.

Pada 3 Februari lepas, Annuar yang juga Ahli Parlimen Ketereh dilapor memberikan segala maklumat bagi membantu siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan penyelewengan dan salah guna kuasa sebagai Pengerusi Mara.

Rujuk: Annuar Musa Ingatkan TMJ Agar Tidak Tersilap Pendrive

Jangan lupa untuk LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top