Siti Saleha Pilih Bulan Julai Akhiri Zaman Bujang


KUALA LUMPUR: Pelakon Siti Saleha, 27, bakal menamatkan zaman gadisnya dengan Lutfi Azhar, 31, pada 28 Julai ini namun belum bersedia mendedahkan perincian mengenai hari bahagianya itu.

Ditemui pada majlis taklimat Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL) di Sri Pentas, Petaling Jaya, petang tadi, Saleha atau nama penuhnya, Siti Saleha Baharom berkata, majlis resepsi mereka pula akan diadakan sehari selepas itu.

"Sebelum ini, saya tidak dapat berkongsi tarikh pernikahan kami kerana lokasi majlis belum diputuskan lagi. Apabila tarikh dan lokasi sudah ditetapkan, baru saya bersedia untuk mengumumkannya kepada semua.

"Buat masa ini, saya hanya bersedia untuk berkongsi tarikh kami bakal disatukan kerana masih banyak urusan lain yang perlu diselesaikan," katanya.

Saleha berkata, mereka juga masih belum pasti sama ada akan mengundang media atau sebaliknya pada majlis pernikahan itu nanti kerana bakal suaminya agak pemalu dan risau jika menerima tumpuan berlebihan.

Pelakon yang popular menerusi drama rantaian, 7 Hari Mencintaiku itu bersyukur kerana hubungannya dengan Lutfi berjalan lancar sepanjang lima bulan mereka bertunang.

"Alhamdulillah, pertunangan kami baik-baik sahaja dan Lutfi juga begitu memahami saya. Beliau tidak menghalang sekiranya saya mahu terus berlakon selepas mendirikan rumah tangga nanti.

"Selepas menjadi isteri, saya mengambil inisiatif untuk lebih selektif dalam menerima tawaran kerana mahu mempunyai lebih masa bersama suami," katanya.

Saleha dan Lutfi yang juga seorang pegawai kerajaan mengikat tali pertunangan pada majlis tertutup di kediaman keluarganya di Bandar Puteri, Klang, Selangor pada 26 November lalu. Pasangan itu mulai rapat sejak setahun lalu.

Scroll to top