Kes Bunuh Kajang Ada Kaitan Kongsi Gelap


KAJANG: Polis percaya kes pembunuhan seorang lelaki yang ditembak di dahi di sebuah rumah di Bandar Tun Hussein Onn, dekat sini, semalam ada kaitan dengan pertubuhan haram.

Rujuk: Lelaki Maut Ditembak Dikepala

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat, berkata sehingga ini, polis menahan 13 individu, termasuk dua wanita yang berusia antara 30 hingga 54 tahun, untuk membantu siasatan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

"Siasatan terperinci sedang dilakukan bagi mengetahui lanjut mengenai kegiatan serta pembabitan mereka dalam pertubuhan terbabit.

"Semua suspek direman selama tujuh hari sehingga 17 Mac ini bagi membantu siasatan," katanya di sini, hari ini.

Dalam kejadian awal pagi semalam, seorang lelaki berusia 39 tahun maut selepas ditembak di dahi di sebuah rumah di Bandar Tun Hussein Onn, Batu 9, Cheras, di sini.

Mayat mangsa ditemui di tingkat tiga kediaman berkenaan, lengkap berbaju Melayu putih dan bersongkok dengan sepucuk pistol di tangan kanannya.

Polis percaya dapat menyelesaikan kes pembunuhan lelaki terbabit apabila mendapati seorang daripada yang ditahan adalah suspek utama.

Siasatan ke atas lelaki berusia 54 tahun yang pada mulanya melaporkan kejadian itu dengan mendakwa mangsa menembak dirinya sendiri mendapati dia adalah suspek utama.

LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top