Kening Tebal Elfira Bukan Punca Putus Cinta


KUALA LUMPUR: Penyanyi lagu Terakhir dan Harus Aku, Sufian Suhaimi, 25, tidak menganggap gosip percintaan dengan pelakon kecil molek, Elfira Loy sebagai sesuatu yang serius sehingga menyebabkan dirinya tertekan.

Suhaimi juga tidak terkesan dengan andaian netizen yang menganggap Elfira sebagai punca perpisahannya dengan seorang gadis kerana semua itu hanya rekaan untuk menggambarkan mereka seolah-olah mempunyai hubungan istimewa.

"Saya tidak tertekan, malah menganggap semua itu hanya sekadar usikan yang tidak serius. Saya ingin tekankan, saya dan Elfira hanya kawan biasa. Hubungan cinta saya yang berakhir sebelum ini juga tiada kaitan dengan Elfira.

"Ia terlalu peribadi untuk dikongsikan tetapi kami berpisah bukan kerana orang ketiga. Tidak sepatutnya Elfira dituding sebagai punca kerana isu yang dibangkitkan ini sengaja dicipta," katanya.

Keakrabannya dengan Elfira mula diperkatakan apabila kelibat penyanyi berkaca mata itu dilihat pada majlis sambutan ulang tahun kelahiran ke-23 pelakon berkening tebal itu sehingga menimbulkan gosip mereka menjalin hubungan istimewa.

Bagi Sufian, kehadirannya pada majlis itu bukan satu kesalahan kerana dirinya hanya memenuhi jemputan sebagai kawan.

"Saya hadir pada sambutan hari jadi pertamanya yang diraikan bersama anak yatim. Diikutkan ketika itu, ada beberapa teman lain ada bersama tetapi kerana saya tetamu lelaki tunggal, lalu dijadikan modal untuk mewujudkan cerita.

"Untuk majlis kedua, saya menerima jemputan peribadi daripada ibu Elfira yang mengaturkan supaya saya menemani anaknya menghadiri majlis pertunjukan fesyen. Selepas itu, saya menemani Elfira ke acara makan malam tetapi tidak sangka ada kejutan sempena sambutan hari jadinya," katanya.Elfira sebelum ini pernah menafikan mempunyai hubungan istimewa dengan Sufian.

Scroll to top