Isteri Yang Tak Pandai Masak, Kenalah 'Master' 3 Bab Ini! Baru Suami Tak Bising


Dulu mungkin semua isteri kena mahir memasak, sebab kerja ini memang sudah dipasak dalam kepala semua wanita sebagai  sebahagian tugas mereka.

Tapi sekarang dah berbeza, bila dah belajar tinggi tak duduk di rumah ramai orang perempuan tak sempat ambil ilmu memasak dari mak.

Tambah pula bila sibuk bekerja, ramai ambil jalan mudah beli saja makanan untuk dihidang pada anak dan suami.

Memang akan setel bab makan famili tapi apapun bila isteri tak pandai memasak ia semacam satu kekurangan. Sebab orang tua selalu pesan inilah perkara yang mampu tambat hati suami.

Tapi tak mengapa kalau dah tahu diri tak pandai memasak isteri kenalah ada kelebihan lain untuk menutup kekurangan diri. Antaranya macam kemahiran di bawah ni.

1. Pandai jaga anak & urus rumah tangga

Kalau di rumah, anak terjaga, bersih, makan cukup, cukup susu, mandi tepat masa. Ada masa terluang ajar anak membaca dan mengaji pula.

Rumah juga sentiasa bersih, kemas walaupun ada anak kecil. Bila suami masuk rasa tenang saja. Tak berserabut dengan mainan dan surat khabar di lantai atau kain baju tak berlipat atas sofa.

Kalau dah ada sebahagian ciri ibu mithali, takkan suami kompelin lagi.

2. Penampilan menarik

Isteri cantik dan pandai jaga badan suami mana tak sayangkan. Dah tentu asyik nak melekat saja.

Tapi bukanlah makna isteri harus sentiasa mekap mampan, cukuplah sekadar nampak elok, kemas dan manis di mata suami walau pun duduk di rumah. Jangan berhias waktu nak pergi kerja saja.


3. Layanan batin mantap 
 
Ini boleh jadi kelebihan yang paling boleh mengaburi suami dengan kekurangan yang ada.

Tak pandai masak tapi layanan di kamar untuk suami mantap. Tak pernah menolak malah mempelawa pula. Bila suami puas bab ini rasanya anda sudah menawan hatinya.

Apapun seharusnya seiring dengan peningkatan usia kita kena baiki kekurangan. Walau tak minat, tiada masa tapi berusahalah untuk belajar memasak.

Takkan sampai tua, nak makan kedai kot!

LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top