Dua Ahlong Berjaya Dicekup Polis


JOHOR BAHRU: Polis menahan dua lelaki dipercayai menawarkan khidmat pinjaman wang tanpa lesen di sekitar daerah ini sejak dua tahun lalu dan merampas wang tunai kira-kira RM65,000, dalam serbuan di sebuah pasar raya di Tampoi di sini, semalam.

Suspek yang berusia 24 dan 31 tahun itu ditahan dalam sebuah kafe di pasar raya berkenaan, pada jam kira-kira 2.30 petang berdasarkan maklumat orang awam.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Mohd Taib Ahmad, berkata polis juga merampas dua unit telefon bimbit, dua kereta jenis BMW dan PERODUA Myvi, pelbagai kad ATM serta wang tunai berjumlah RM9,230.

"Susulan penahanan dan soal siasat ke atas kedua-dua suspek itu, polis melakukan tiga serbuan di Taman Pelangi, Taman Mount Austin serta Taman Kota Putri, Masai, dekat sini.


"Dalam serbuan itu, polis merampas pelbagai peralatan yang digunakan untuk kegiatan itu termasuk dua komputer riba, 50 kad perniagaan serta wang tunai RM55,470," katanya menerusi kenyataan di sini, hari ini.

Mohd Taib berkata, polis turut menemui senarai nama peminjam wang dan kad perniagaan di dalam serbuan berkenaan. Katanya, kedua-dua suspek kini ditahan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 5(2) Akta Pemberi Pinjam Wang (APPW) 1951.

Scroll to top