Annuar Nafi Dakwaaan Seleweng RM2.7 Juta


SHAH ALAM - Ketua Penerangan Umno, Tan Sri Annuar Musa tampil beri penjelasan berhubung dakwaan mengaitkan dirinya dengan isu penyelewengan dana RM2.7 juta yang diperoleh daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Menerusi kemas kini status di laman Facebook, Annuar memaklumkan pihaknya telah hubungi SKMM bagi mendapatkan maklumat mengenai dakwaan projek perisian komputer bernilai RM2.7 juta itu.

“SKMM memaklumkan tiada sebarang pemberian projek perisian komputer kepada mana-mana pihak.

“Dari mana datangnya asas dakwaan penyelewengan ini dengan tuduhan sewenang-wenangnya? Apa motif tuduhan ini, siapa di belakangnya dan untuk apa?” soalnya.

Sebelum ini, pengarah pemasaran sebuah syarikat mendakwa, yayasan milik seorang pemimpin kanan Umno menyeleweng dana RM2.7 juta  daripada SKMM. Namun, pihak terbabit bertindak  menarik semula laporan polis  terhadap yayasan itu kelmarin.

Dalam pada itu, Annuar memaklumkan, Yayasan Permai tidak mempunyai sebarang kontrak dengan Unique Dynamic Sdn Bhd seperti didakwa.

“Ternyata ini satu fitnah dan defamation yang sengaja dirancang dan ia sangat serius.

“Cukuplah saya membiarkan ‘pihak tertentu’ bebas dengan tindakan mereka dan apakah undang-undang negara ini sewenang-wenangnya membenarkan tuduhan untuk ditularkan sehingga pihak tidak bersalah menjadi mangsa.

“Apakah membuat aduan atau beri maklumat palsu tidak perlu disiasat atau pun tangan ghaib ini cukup berkuasa dan boleh mengatur segalanya mengikut selera mereka?,” soalnya.

Katanya, isu itu sebaiknya diserah kepada peguam bagi tindakan lanjut.

LIKE Facebook BULETIN

Scroll to top