Selfie Terbukti Berkesan Bakar Lemak, Turunkan Berat Badan

Pada zaman sekarang ini tabiat berselfie telah menular kepada semua peringkat manusia tidak kira sama ada tua atau muda, lelaki atau perempuan dan kecil atau dewasa, mereka mempunyai tabiat ini dengan berselfie tidak mengira tempat dan masa.


Tindakan berselfie ini juga tidak disenangi oleh beberapa pihak tertentu yang akan membuatkan mereka menyampah dan meluat di atas tindakan orang yang suka berselfie di mata mereka.

Selfie Turunkan Berat Badan

Sekiranya anda mempunyai tabiat berselfie, teruskan saja tabiat berkenaan kerana anda tidak menganggu orang lain. Amat mengejutkan, selfie juga telah dikaji secara saintifik serta telah dibuktikan oleh pakar, dengan cara berselfie akan membantu sesiapa saja menurunkan berat badannya.

Berdasarkan kajian yang telah dilakukan ke atas 271 orang berbadan besar yang mendaftar untuk program menguruskan badan di University of Alicante, Colombia, tujuan utama kajian ini adalah untuk mengetahui cara mereka berdiet dan apa yang mendorong mereka untuk menurunkan berat badan.


Melihatkan kepada gambaran jelas bentuk badan yang telah direkodkan, mereka akan lebih berusaha untuk mencapai target yang diimpikan. Gambar selfie bertindak sebagai alat visual yang menjadi kayu aras bagi setiap pencapaian mereka.

Jadi, jika anda memang seorang yang suka berselfie, berswafotolah semahunya kerana telah terbukti dengan selfie juga boleh menurunkan berat badan seseorang. Namun, harus diingat, selfie juga tetap ada batasannya, janganlah sampai berselfie yang boleh membahayakan nyawa anda sendiri.

Scroll to top