Uqasha Senrose Bersyukur Peminat Bertambah Selepas Buka Tudung

Pelakon yang memutuskan untuk tidak lagi berhijab, Uqasha Senrose melihat keputusannya meninggalkan hijab memberikan reaksi ‘positif’ di dalam karier seninya.


Uqasha atau nama sebenarnya Nik Zaris Uqasha Nik Sen, 25, kini gembira setelah pengikut di laman Instagramnya meningkat kepada dua juta orang, berbanding 1.2 juta sebelum ini.

Saya gembira sekarang saya menjadi diri sendiri. Saya sekarang buat apa yang saya suka. Pengikut saya di Instagram naik mendadak.

Itulah, mereka kutuk-kutuk (saya) tetapi ikut. Sekarang dah sampai dua juta, dulu 1.2 juta saja,” katanya seperti yang dilaporkan oleh Malay Mail ketika malam Anugerah Skrin 2016, Jumaat lalu.

Terdahulu, pelakon drama ‘Tundukkan Playboy Itu’ dikritik kerana keputusannya membuka tudung selepas setahun menggayakan imej wanita berhijab.

Lihat video temubual ini:

Malah ada segelintir netizen yang beranganggap keputusannya untuk bertudung juga disebabkan oleh trend dan bukan kerana kewajipan sebagai seorang muslimah.

Dulu saya tutup ruang komen sekejap sebab tidak tahan dengan mulut haters. Jadi, sekarang saya tak kisahlah orang nak cakap apa. Baik kita sekat mereka daripada kita sakit mental dan sakit hati bila baca.

Sekarang sudah kurang yang membenci. Mereka boleh terima. Dah macam biasa balik dah,” katanya.

Dibawah ini adalah gambar ketika Uqasha bertudung, seperti yang dikongsikan melalui akaun instagram miliknya:

A photo posted by @uqashasenrose2 on

Scroll to top