Perompak Minta Selfie...

Miri: Sekumpulan tiga penjenayah membuat permintaan pelik mahu bergambar dengan pasangan suami isteri yang mereka rompak sebagai kenangan sebelum melarikan diri selepas merompak rumah pasangan itu di Jalan Airport di sini, pagi semalam.


Dalam kejadian pada jam 2 pagi itu, seorang penjenayah terbabit meminta rakannya mengambil gambarnya bersama pasangan suami isteri itu.

Penjenayah terbabit yang memakai topeng dan bersenjatakan parang dan sabit, dipercayai warga Indonesia berikutan dialek percakapan mereka.

Mangsa, Nancy Kong, 32, berkata selepas kumpulan itu menggeledah rumah dan mengambil barangan berharga, mereka mengarahkan dia dan suami, Chew Fook Leyong, 32, duduk manakala salah seorang perompak itu berdiri di belakang mereka.

“Dia mengarahkan rakannya mengambil gambarnya bersama kami.

“Saya bertanya kenapa merakam gambar itu dan dia beritahu, untuk kenangan," katanya kepada Harian Metro selepas membuat laporan polis di Balai Polis Pusat Miri semalam.

Akibat kejadian itu, mangsa kerugian kira-kira RM40,000 apabila pelbagai barangan berharga, antaranya barang kemas, komputer riba, telefon dan wang tunai dilarikan.

BACA JUGA: 17 Lokasi Di Selangor Diramal Banjir

Jangan lupa untuk LIKE Facebook MyBuletin

Scroll to top