Gadis 17 Tahun Diperdaya Rakan Jadi Pelacur

Kuala Lumpur: Usia baru mencecah 17 tahun namun seorang remaja wanita mendakwa diperdaya menjadi tukang urut selain dipaksa menjual tubuh kepada ratusan pelanggan di sebuah pusat spa.


Remaja itu yang sepatutnya mengambil peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) turut mengaku terpaksa meninggalkan alam persekolahan selepas melahirkan seorang bayi lelaki.

Remaja berasal dari Perak itu bagaimanapun diselamatkan polis dalam serbuan dilakukan sepasukan anggota Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) di sebuah hotel di Bangsar di sini, jam 7 petang kelmarin.

Remaja itu yang disoal siasat mendakwa terpaksa mencari pekerjaan untuk menanggung bayinya itu selepas diceraikan suami.

“Kawan saya pernah bekerja di sini. Jadi saya meminta pertolongan daripadanya untuk mendapatkan pekerjaan. Pada mulanya saya sangkakan hanya bekerja sebagai pelayan di pusat karaoke,” katanya.

Remaja itu antara 13 lagi wanita diselamatkan polis ketika serbuan di sebuah spa eksklusif di tingkat sembilan hotel berkenaan.

Sementara itu, Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur Asisten Komisioner Azman Mohd Isa berkata, serbuan itu diketuai Pegawainya Asisten Superintendan Zahirudin Baharum.

“Dalam serbuan itu, kami menyelamatkan 13 wanita yang menjadi mangsa pemerdagangan dan eksploitasi di spa berkenaan dankami turut menahan seorang penjaga, seorang juruwang, dua lelaki warga tempatan dan dua lelaki warga asing disyaki melakukan kesalahan di bawah Akta Anti Pemerdangangan Orang dan Anti Penyeludupan Migran 2007 (ATIPSOM) kerana menggaji pekerja asing tanpa permit yang sah selain menjalankan perniagaan tanpa lesen,” katanya.

Jangan lupa untuk LIKE Facebook MyBuletin

Scroll to top