Kenapa Suami Fynn Jamal Ditegur Peminat

FYNN Jamal mungkin satu nama yg tidak perlu lagi diperkenalkan dalam industri hiburan tanahair terutamanya di kalangan penggemar muzik indie. Bagi mereka yg mengikuti perkembangannya sejak dulu lagi, pasti anda sedia maklum akan kisah sedih yg pernah menimpa anak angkatnya, Bakti Arjuna Fitri kira-kira dua tahun lalu.

Anak kecil itu pernah mendapat bantuan orang ramai bagi menjalani pembedahan untuk penyakit jantung berlubangnya sebelum ini.

Arjuna kini membesar sebagai seorang anak yg sihat dan cukup comel sekali.

Bagaimanapun, semalam Fynn telah memuatnaik satu gambar suaminya bersama Arjuna di Instagram yg kemudiannya mendapat teguran daripada beberapa pihak.

Gambar itu menunjukkan suaminya sedang merokok bersebelahan dengan anak mereka dengan ‘caption’:

“juna… dari tadi juna tak layan daddy. *pause* *hembus asap* daddy… salah cakap ke…?”Rasanya semua orang tahu akan bahaya asap rokok kepada penghidunya kerana ia boleh mengundang pelbagai penyakit termasuklah yg berkaitan dengan paru-paru.

Biarpun ada teguran yg dilihat terlalu kasar, Fynn dilihat tidak melenting, sebaliknya menerimanya dengan baik.

Dia turut menjawab satu komen dari pengikutnya yg mengungkit mengenai bantuan yg pernah dihulurkan kepada Arjuna sebelum ini yg kemudiannya dipadamkan.Harapnya selepas ini, bukan sahaja Fynn, malah sesiapa sahaja dinasihatkan supaya lebih beringat mengenai bahayanya asap rokok kepada orang di sekeliling mereka.

Scroll to top