Isu Terkini Marshanda Berkaitan Kes Penceraian

Hampir tiga bulan gagal mencari jalan sepakat mengatasi masalah rumah tangga dgn Ben Kasyafani, akhirnya Marshanda mengambil keputusan untuk bercerai.


Menganggap tempoh waktu itu sudah cukup untk berfikir semasak-masaknya mengenai masa depan tegas wanita berusia 25 tahun ini, keputusan itu paling terbaik untk mereka.

"Saya sudah sedia bergelar janda, jadi ibu tunggal dan menerima apa juga kata-kata negatif dilemparkan masyarakat.

"Saya juga tidak beremosi dalam perkara ini," katanya sambil mengakui sudah menghantar borang permohonan untk perceraian di Jabatan Pengadilan Agama, Jakarta, Indonesia baru-baru ini.

Enggan mengakui perbezaan agama menjadi antara faktor perceraian kata Marshanda yg sudah berlakon sejak berusia lapan tahun lagi itu, lebih baik dia menyimpan kemas punca perceraiannya.

Begitu juga pendirian Marshanda apabila suaminya itu dikatakan mempunyai hubungan sulit dengan wanita lain, Marshanda bertegas untk tidak memberi sebarang komen.

"Biarlah kami saja yg tahu punca sebenar," katanya yang berharap agar soal peribadinya dengan Ben diselesaikan secara baik.Pendirian yg sama diambil oleh lelaki berusia 31 tahun ini. Bekas VJ MTV Indonesia ini menolak untuk memberi kenyatan kerana bimbang bakal mengeruhkan lagi keadaan.

"Saya kesal apabila Marshanda enggan memberi peluang kedua kepada saya. Sebagai lelaki, saya masih ada ego. Permintaan isteri saya itu telah mencabar egos saya," katanya lagi.

Marshanda dan Ben menjalin hubungan cinta selama tiga tahun sebelum berkahwin pada 2 April 2011. Pasangan itu dikurniakan seorang anak perempuan bernama Sienna Ameerah Kasyafan pada 2013.

Scroll to top