Aeril Zafrel Tak Pernah Halang Wawa Zainal Berlakon Dengan Lelaki Lain

Aeril Zafril mendakwa tidak pernah menghalang isterinya Wawa Zainal untuk berlakon dengan lelaki lain dalam sesebuah drama atau filem.


Aeril Zafrel Tak Pernah Halang Isteri Berlakon Dengan Lelaki Lain

Kata Aeril, isterinya sudah dewasa dan pandai menjaga diri serta tahu batasannya sebagai seorang isteri.

"Kami akan bergandingan pertama kali selepas kontroversi melalui drama Cerita Cinta Kita yg akan ditayangkan bermula 28 Mei ini dan ia juga drama pertama Wawa selepas kembali semula berlakon.

"Saya tidak pernah halang dia untuk berlakon dengan lelaki lain atau letak apa-apa syarat kerana dia pun sudah besar asalkan tidak menjejaskan tanggungjawab terhadap anak dan keluarga.

"Kalau dia terpaksa lakukan adegan yg agak janggal atau keterlaluan sekalipun saya tahu ia hanya teknik kamera sahaja dan biarlah orang nak cakap apa asalkan dia, saya dan Allah mengetahuinya," katanya.

Aeril mengulas khabar angin yg mendakwa dia tidak membenarkan isterinya itu berlakon bersama lelaki lain sejak dia menguruskan kerjaya wanita itu sepenuhnya selepas keluar daripada pengurusan Metrowealth.

Dalam pada itu, Aeril mengakui selepas kontroversi perkahwinannya mereka lebih banyak menerima tawaran berlakon sebagai pasangan kekasih atau suami-isteri.

Bagaimanapun, sebagai pelakon dia perlu memilih tawaran yg benar-benar memberi kesan termasuklah kepada masyarakat yg menontonnya.

"Alhamdulillah rezeki yg datang tidak putus-putus terutamanya mereka mahukan pakej sekali iaitu kami berdua.

"Tetapi ada juga tawaran yg saya tolak.. Biasanya saya akan pilih cerita yg memberi kesan berguna kepada penonton," katanya.

Sementara itu, bercerita tentang bergandingan bersama isteri, Aeril mengakui dia lebih selesa dan mudah untuk mencapai keserasian dalam drama tersebut.

"Sebelum ini kami memang banyak berlakon bersama cuma ketika itu belum jadi suami-isteri lagi. Sekarang perbezaannya ialah lebih senang kerana kami boleh pergi dan balik sama-sama," katanya.

Scroll to top