Lebih 100 Motorsikal Iring Keranda Karpal Singh


Pasukan Peronda Sukarela (PPS) yg ditubuhkan oleh Kerajaan Pulau Pinang mengawal laluan untuk kemasukan kereta berkenaan.

Beberapa orang dilihat mengibarkan bendera gergasi DAP di pintu masuk. Pemimpin parti berada di dalam dewan bagi menunggu keranda yg membawa masuk mayat mendiang.

Beribu-ribu orang mula mengemuruni bangunan dewan untk memberi penghormatan terakhir kepada tokoh politik terhormat itu.

Orang ramai boleh memberi penghormatan terakhir di Dewan Sri Pinang bermula pukul 8.30 pgi sehingga 10.15 pgi.

Ketua Menteri Pulau Pinang dan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng akn menyampaikan ucapan penghormatannya pada pukul 10.15 pagi.Perarakan itu menandakan perjalanan terakhir buat upacara yg memberi kesan yang ditinggalkan mendiang yang diberi jolokan "Harimau Jelutong".

Perarakan itu akan membuat beberapa perhentian di tempat-tempat yg begitu dekat dengan Karpal, iaitu Mahkamah Tinggi Pulau Pinang, pejabatnya di Green Hall , bangunan Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang, Institusi St Xavier (SXI) di mana tempat pendidikan beliau dan ibu pejabat parti DAP negeri di Rangoon Road, sebelum ke krematorium Batu Gantong.

Scroll to top