Kembar Obama Di Malaysia

Iman mempunyai wjah mirip Presiden Amerika Syarikat (AS) itu.

Dia yg juga seorang DJ menyuarakan rasa kecewa terhadap renungan orang di sekelilingnya tetapi mendapat perhatian yg menggalakkan dan menyeronokkan terutamanya dari rakan-rakan.

"Saya menyedari saya mirip Obama yg bertanding pada pilihan raya 2008. Seorang pensyarah bahasa Inggeris yg sedang membaca artikel menoleh kepada saya dan berkata saya kelihatan seperti Obama," kata Iman.

Walaupun Iman tidak melihat persamaan di antara mereka, rakan-rakannya memberitahu senyuman, telinga dan gaya yg bersahaja, menyebabkan dia disamakan dengan Obama.

Iman mengimbau kembali kenangan ketika dia bersama keluarga berkunjung ke Madame Tussauds di London yg menempatkan patung lilin Obama.Ramai pengunjung memandangnya tidak berkelip apabila dia berdiri di sebelah patung itu, terkejut dgn persamaan mereka.

"Saya sentiasa dengar orang berbisik atau menoleh ke arah sy semasa berada di sana. Saya tidak terlalu memberikan perhatian dan pada satu ketika anda sudah lali dengannya. Adakalanya, apabila saya menyedari ada orang merenung saya, saya akan berjalan kepada mereka dan berkata hey," katanya

Iman pernah ditugaskan untuk membawa kumpulan hip hop popular, Wu-Tang Clan yg berkunjung ke Malaysia untuk mengelilingi negara ini.

Selepas beberapa kali memandang gambar Iman, salah seorang ahlinya, Raekwon berkata 'Siapa lelaki yg mirip Obama ini?'.

Iman mengetahui lawatan 'kembarnya' ke Malaysia menerusi rakan-rakan dan ahli keluarga yg mencadangkan peluang mereka untuk bertemu antara satu sama lain.

Namun, Iman berkata, dia tidak tahu apa yg ingin diperkatakan kepada Obama sekiranya mereka bertemu.

Scroll to top