HOT: 5 Foto Pondan Paling Cantik Jelita di Dunia

Pondan Tercantik Di Dunia ini sebenarnya merupakan seorang Supermodel terkenal di Thailand yang bernama Nong Poy atau nama sebenarnya Treechada “Nong Poy” Marnyaporn yang mula menjadi terkenal setelah menyertai pertandingan Ratu Cantik “Miss Tiffany’s” pada tahun 2004.

Paras rupanya yang cantik dan menawan melayakkan dirinya untuk dinobatkan sebagai pemenang bagi pertandingan tersebut sekaligus  menjadi detik itu sebagai titik mula bagi dirinya untuk  melonjakkan diri dipentas kejayaan.


Sejarah dirinya pula sangat unik, ini kerana pada asalnya Nong Poy lahir di Phang Ngai,Thailand pada 5 Oktober 1986 sebagai seorang lelaki bersama keluarga bahagia.

Akan tetapi, keadaan keluarga tersebut tidak dapat membendung dirinya daripada berkeinginan untuk menjadi seorang wanita kerana beliau merasakan yang tuhan menciptakan dirinya dibadan yang salah.

Walaupun kecewa dengan kenyataan yang harus diterima,ini tidak menghalang diri Nong Poy untuk meneruskan kehidupan seperti biasa walaupun terpaksa berpura-pura menjadi seorang lelaki didepan kedua ibubapanya.Walaupun hanya untuk sementara waktu sahaja.

Setelah mencapai usia 17 tahun, Nong Poy memberanikan diri untuk melakukan pembedahan pengubahan jantina bagi memenuhi impian yang diimpikan sejak kecil lagi iaitu menjadi seorang perempuan.

Walaupun terpaksa menanggung kesakitan yang teramat sangat dan terpaksa mengeluarkan wang yang banyak,namun semua itu terpaksa dilupakan demi mengejar impian tersebut.

Akhirnya,pembedahan itu berjaya mengubah dirinya daripada seorang lelaki menjadi seorang perempuan yang jelita. Berikut merupakan hasil daripada pembedahan tersebut yang bertahan sehinggalah ke hari ini.

5 Foto Pondan Paling Cantik di DuniaAmacam? Cair tak tengok gambar dia ni

Scroll to top