ads

Terima Bayaran Komisyen Dari Adf.ly


Alhamdulillah, aku tadi dapat email daripada Paypal mengatakan yang akaun aku baru sahaja terima bayaran komisyen dari Adf.ly - make money with shortened links.

Walaupun cuma $9.65 USD sahaja dan tak gila kentang macam earnings otai lain macam Titan, aku sudah cukup bersyukur sebabnya aku sekadar membiarkan adfly ini berjalan secara automatik sahaja.

Betul cakap orang, bila kita sudah ada ilmu dan sistem yang betul tak perlu nak bersusah payah pun sudah dapat membuahkan hasil melalui CPC seperti ini.

So apa aku nak buat dengan RM29.11 ($9.65 USD bila convert ke nilai matawang Ringgit Malaysia) ni ya? Hmmm mungkin buat masa sekarang aku biarkan je dulu.

Insyallah satu hari nanti kalau diperlukan barulah guna. Oh ya hope lepas ni bro ZulsEffort ada buat lagi contest USD 0.50 macam sebelum ni. Dapat juga join, dan kalau bertuah boleh topup sikit akaun paypal yang dah usang ni. Hehehe..

p/s: Adf.ly sekarang ni dah berwajah baru.. cantik jugak tengok




{ 36 comments.. read them below or add one }

Katak Comel Katak Comel February 05, 2013
wah!!!
untgla..
mohon blnje
sharafie sharafie February 05, 2013
dapat topup duit untuk hosting tu bro..tahniah dan semoga terus maju..
Azri Johan Azri Johan February 05, 2013
@Katak Comelhaha, sikit je ni.. nak makan pun tak lepas rasanya :p hehehe
boni kacak boni kacak February 05, 2013
apa lagi.. open table pizza hut terus bro.hahaha
selipar putih selipar putih February 05, 2013
aku pon tau adf.ly dari blog titan,,tapi xjoin pon..haha
akubiomed akubiomed February 05, 2013
Tanniah. Saya kurang pengetahuan buit duit pasif dengan cara ini.
Asmieza As Asmieza As February 05, 2013
Tahniahhh :)

P/s : tp sy tak reti bab2 ni :(
Ezad Skytech Ezad Skytech February 05, 2013
sikit2 lama2 jadi bukit...heee~
Azri Johan Azri Johan February 05, 2013
@boni kacakhaha artis lah belanje meh ;)
Arrazi Arrazi February 05, 2013
Tahniah Azri. Sudah boleh menjana pendapatan melalui internet.
Blog Sensasi Blog Sensasi February 05, 2013
tanda2 yg baik utk penghasilan dari kerja berblogging.....den layan nuffnang jelah bior pun dorang x bagi BE tp cpc pun ok lah tu..x amik peduli ada juga sikit2 tiap bulan
Hafiz Rahim Hafiz Rahim February 05, 2013
Ok la tu kan bro..dapat dari hasil berblogging..takde la hilang semangat.hehe
zuls zuls February 05, 2013
tahniah, payment proof tu boleh letak kat forum adfly kalau nak... (boleh adflykan link ke payment proof tu - dibenarkan oleh adfly)

Lizz Lizz February 05, 2013
gandakan duit tu dik. sedekah 1 dapat 10. sedekah 20 gandakan sendiri pls. sedekah kat akak please.HAHAHAHAHAHA!!!
Azri Johan Azri Johan February 05, 2013
@Arraziterima kasih,

ini semua rezeki daripada ALLAH :)
Azri Johan Azri Johan February 05, 2013
@Blog Sensasiwah mesti trafik tinggi ni.. huhu
Azri Johan Azri Johan February 05, 2013
@zulsooo boleh ea, baru tau.. nanti saya cuba buat :)
Azri Johan Azri Johan February 05, 2013
@Lizzperghh ayat baik punyaa.. hehe

insyallah nanti tengok lah macam mana :D
Neu Neu February 05, 2013
Minimum payment $10 kah bro tu...
azman azman February 05, 2013
Walapun sikit tapi puas dgn apa yang kita usahakan :)
Azri Johan Azri Johan February 05, 2013
@Neuerr tak sure lah pulak bro..

lepas daftar terus tinggal camtu je, tak sempat belek2.. hehe
Azri Johan Azri Johan February 05, 2013
@azmanbetul tu, alhamdulillah :)
Donny Ien Donny Ien February 05, 2013
tahniah bro.. semoga earning adfly terus meningkat
Azri Johan Azri Johan February 06, 2013
@Donny Ienterima kasih. Amin harap macam tu lah :)
Anarm Anarm February 06, 2013
kumpul banyak2 pastu bleh guna untuk renew hosting dan/atau domain.. aku buat macam tu.. takyah keluar duit dah untuk bayar semua tu.. semua adf.ly yang bayarkan.. hehe.
reezluv reezluv February 08, 2013
dasat tu..peh..pasni amek komisen riban riban plak..hehehe