Gambar-Gambar 12 Jam Sebelum Hukuman Mati Dijalankan Keatas Banduan Wanita Ini

Negeri China memang terkenal dengan komitmen hukumnya yang sangat kuat. Terbukti dengan komitmen undang-undang yang mereka miliki negara tersebut mampu menekan tindak jenayah di negara tirai baambu tersebut. Yang sering kita dengar adalah ketegasan kerajaan China dalam menguatkuasakan hukumann mati terhadap koruptor, ternyata hukuman ini mampu menekan tindak rasuah di negara tersebut. Iya, itulah kejayaan China, sedikit melakukan kilas balik ke negeri kita. Pada saat Parti Pemerintah mengatakan "katakan tidak kepada rasuah" ternyata di dalam parti tersebut terdapat kakap-kakap rasuah yang merugikan negara hingga bertrilion ringgit. Sayang sekali iklan yang dulu sering di tayangkan di pelbagai stesen TV tersebut sudah tidak ada lagi.

Kembali ke tema, Gambar-gambar ini menampilkan 12 jam terakhir Perempuan China menjelang eksekusi matinya. Perempuan ini terjerat kes Dadah, kerana kesalahannya tersebut pihak mahkamah menjatuhkan hukuman mati kepadanya.

Kelihatan dalam foto-foto ini, pada awalnya dia kelihatan tegar dan menerima semuanya dengan lapang dada termasuk harus merelakan sesuatu yang paling berharga dalam hidupnya iaitu nyawa untuk di akhiri oleh regu tembak dalam sebuah prosesi hukuman mati. Perempuan ini sempat bergurau dengan rakan-rakannya dan menyampaikan beberapa mesej menjelang kematiannya.

Bagaimanapun tegarnya, dia adalah manusia biasa yang pasti akan muncul ketakutan pada saat menjemput kematian yang dia saksikan sendiri di depan matanya. Gambar-gambar terakhirnya menampakkan raut wajahnya tegang.

Sebuah pelajaran penting dapat kita ambil daripada peristiwa ini, berfikirlah seribu kali untuk mula menggunakan Dadah. Hukuman mati seperti ini bermula dari hal kecil, iaitu cuba-cuba menggunakan Dadah.sumber: http://tabekpuang.blogspot.com/2012/12/gambar-gambar-12-jam-sebelum-hukuman.html3 comments.. read them below or add one

AnonymousAnonymous February 05, 2013
Ahaa, its nice dialogue on the topic of this piece of writing
here at this website, I have read all that, so at this time me also commenting at this place.
Also visit my web site : acne spot removal
Lulu Rahman Lulu Rahman February 06, 2013
kenapa muka cam lain je. konpiussssss