Ribut Tropika Sonamu Dijangka Sampai Ke Malaysia 8 Januari 2013Arah pergerakan Ribut Tropika Sonamu dikatakan bakal merempuah Malaysia pada kira-kira 06:00 GMT pada 8 Januari ini. Negeri-negeri yang berkemungkinan besar akan terlibat adalah Terengganu, Kelantan, Pahang, Johor dan beberapa kawasan yang terdekat dengan kawasan pantai Timur. 

Data dibekalkan oleh Tentera Laut AS dan Tentera Udara Bersama Taufan Amaran Centersuggest bahawa titik pendaratan akan menjadi near6.3 N, 103,3 E.Sonamu dijangkagusts angin membawa angin maksimum 1 minit berterusan ke rantau sekitar 64 km / h (40 mph). di kawasan itu mungkin jauh lebih tinggi.

Maklumat di atas disediakan untuk panduan sahaja dan tidak boleh digunakan untuk membuat keputusan hidup atau mati atau keputusan yang berhubungan dengan harta. Sesiapa sahaja di rantau ini yang berkenaan untuk keselamatan atau harta peribadi mereka harus menghubungi agensi cuaca rasmi kebangsaan atau pusat amaran untuk mendapatkan nasihat.

Amaran ini disediakan oleh Risiko TropicalStorm (TSR) yang ditaja oleh AON Benfield, Crawford & Company dan University College London (UCL).

sumber: http://anirahazuri.blogspot.com/
0 comment... add one now