Abby Abadi Beri Nasihat Pada Artis-Artis Yang LainLama rasanya tidak menulis mengenai Abby Abadi. Ada sesiapa yang rindu kepada insan ini? Hari ini, Abby Abadi menerusi akaun Twitternya sempat memberikan tazkirah ringkas kepada rakan-rakan artisnya. Kata Abby, artis Malaysia perlu sedar yang mereka selama ini dijauhkan daripada agama.

Abang Nara memang suka kalau orang bagi peringatan. Manusia kan mudah lupa. Cuma bagi Abang Nara ayat yang digunakan oleh Abby nampak agak kasar. Mungkin Abby perlu belajar cara teguran yang lebih berhemah.


Abby Abadi juga turut sempat menyelitkan sentimen politik di dalam tazkirah ringkasnya. Hmmm. Abang Nara no komen. Kang tak pasal-pasal kena tangkap sebab salah bagi komen.


Turut diselitkan sedikit pesanan buat Zed Zaidi yang merupakan Presiden Seniman.


Abang Nara pasti ramai di luar sana yang mengikuti akaun Twitter Abby Abadi. Abang Nara baca ramai yang tidak puas hati dengan kata-kata Abby Abadi. Mungkin kerana Abby mencampuradukkan politik di dalam nasihatnya. Abang Nara pasti ada teknik yang lebih sesuai untuk Abby Abadi memberi teguran kepada rakan-rakan artisnya. Tak gitu?

Scroll to top