Permohonan Nusyuz Aidil Zafuan Batal, Terpaksa Tanggung Kos Mahkamah


Akibat kesilapan pada alamat pemastautin dalam permohonan Aidil Zafuan untuk isterinya, Rita Rudaini kembali taat (nusyuz), Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya telah membuat keputusan menerima permohonan Rita untuk membatalkan permohonan tersebut.
mStar Online juga melaporkan, Aidil Zafuan juga diperintahkan untuk membayar semua kos mahkamah.
Keputusan itu diumumkan Hakim Syarie, Saharuddin Selamat, selepas mengambil kira kesilapan pada isu alamat pemastautin Aidil, 25, dalam permohonan tersebut yang difailkan pada 15 Mei lalu.
Selepas meneliti permohonan plaintif (Aidil) yang difailkan pada 15 Mei lalu, didapati pihaknya meletakkan alamat yang tidak lengkap terhadap permohonan kembali taat yang dikemukakan terhadap pihak defendan (Rita).
Jadi, pihak mahkamah memutuskan bantahan awal yang difailkan defendan pada 3 Julai lalu diluluskan.
Aidil bagaimanapun dikatakan tidak hadir di mahkamah ketika keputusan diumumkan kerana berada di Bangkok, Thailand untuk mewakili negara dalam perlawanan persahabatan dengan Thailand.
Untuk makluman anda pada perlawanan itu pasukan Aidil (Malaysia) tewas 2-0 kepada Thailand dan menyaksikan Aidil dibuang padang kerana menerima dua kad kuning hasil mengasari pemain lawan.

Scroll to top