Gempar! Imam Mahdi Muncul di Makkah

Imam Mahdi sudah muncul di Makkah? Subhanallah. Tahukah anda siapa dia Imam Mahdi? Imam Mahdi merupakan orang yang akan memimpin umat Islam kelak ketika dunia berada di akhir zaman. Tetapi betulkah beliau sudah muncul ketika ini? Sila ikuti laporan di bawah:


Gempar! Begitulah suasana yang dapat digambarkan pada petang 12 April 2011 semasa solat Asar. Menurut sumber yang dipercayai, seorang lelaki warganegara Mesir telah merampas mikrofon semasa permulaan solat asar yang diimamkan oleh Syeikh Abdullah Al-Juhany lalu mangatakan dirinya:
Akulah Mahdi yang ditunggu-tunggukan…..Akulah Mahdi yang ditunggu-tunggukan"
Suaranya dapat didengari oleh seluruh jemaah yang sedang solat asar di Masjid Haram pada ketika itu. Polis yang menjaga Masjid Haram  pada ketika itu telah melakukan tindakan pantas dengan menahannya untuk disoal siasat.

Lelaki tersebut dipercayai datang untuk menunaikan umrah atau merupakan pendatang secara haram di Arab Saudi dan dipercayai mempunyai masalah mental. Solat Asar pada hari tersebut dapat ditunaikan seperti biasa kerana kecekapan polis Masjid Haram menyelesaikan masalah tersebut. [sumber]

Bicara 1malaysianews: Walau apapun, sekarang ini kita memang sudah diambang akhir zaman. Tanda-tanda kecil dan tanda-tanda besar hari kiamat sudah banyak yang muncul pada hari ini. Sudahkah kita bersedia untuk menghadapi hari perhitungan? Sama-sama lah kita renung-renungkan.

Scroll to top